logo apellc

Edició V


Acte de lliurament dels Premis Literaris Baix Camp per a Joves Escriptors i del V Premi Apellc Jove (Joves.lit)

Els guanyadors de les últimes edicions dels premis literaris Baix Camp per a joves escriptors, que convoca Òmnium Baix Camp, ja tenen la seva obra publicada. Cossetània ha editat el volum Ventalls prisats, que reuneix els textos premiats les últimes convocatòries del premi Antoni de Bofarull de narrativa breu, signats per David Moragas, Joan Cané i Bàrbara Molas, i també els premis Apellc Jove, que convoca l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes, obra de Marta Ginebra, Raquel Galofré i Anna M. Andevert. Òmnium va anunciar divendres, 30 de novembre de 2012, durant la presentació del llibre, la convocatòria 2012-2013 dels guardons.

Més informació:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/599244-premis-per-a-joves-escriptors.html

001 (1) 002 003 004

OBRES PREMIADES EN LA 5a EDICIÓ (2011)

 «Doble abisme», de Marta Ginebra Domingo

 «Reminiscències», d’Anna M. Andevert Llurba

 «Escampar la boira», de Raquel Galofré Bofarull

Veredicte del V Premi Apellc Jove de narrativa i poesia per a joves de 14 a 21 anys

Dissabte, 30 d’abril del 2011, es dugué a terme l’acte de lliurament del V Premi Joves.lit a la Sala Maria Aurèlia Capmany de l’Escola de Lletres de Tarragona.

Enguany ha estat el cinquè any consecutiu que l’Apellc ha convocat el Premi Joves.lit de narrativa i poesia per a joves de 14 a 21 anys. El Premi Apellc Jove de narrativa i poesia, dotat amb 600 euros i una beca per a l’Escola de Lletres de Tarragona, es divideix en dues modalitats segons l’edat: un premi al millor relat o millor recull de poesia per a joves d’entre 14 i 17 anys i un premi al millor relat o millor recull poètic per a joves d’entre 18 i 21 anys. Enguany, atesa la qualitat general de les obres i l’èxit de participació, el jurat ha decidit atorgar un accèssit en la modalitat de 18-21 anys.

El jurat, compost per Josep Frederic Pérez, Albert Pujol, M. Mercè Sardà, Jordi Tàrrega i Montserrat Coll, com a secretària, va fer públic el veredicte del premi:

En la categoria de 14 a 17 anys, va atorgar el primer premi a l’obra presentada amb el títol «Doble abisme», de Marta Ginebra Domingo, del Morell.

En la categoria de 18 a 21 anys, va atorgar un accèssit al relat «Reminiscències», d’Anna Andevert Llurba, de Blancafort, i el primer premi a Raquel Galofré Bofarull, de Valls, amb l’obra narrativa «Escampar la boira».

Ben aviat, tothom podrà llegir les obres premiades en aquesta mateixa pàgina web.

Acta

001 002 003 004 005 006 007 008 009 010

Acte de lliurament del V Premi joves.lit

El dissabte 30 d’abril, a les vuit del vespre, tindrà lloc l’acte de lliurament del V Premi Joves.lit a la Sala Maria Aurèlia Capmany de l’Escola de lletres de Tarragona (carrer Sant Llorenç, núm 3, baixos). L’acte comptarà amb la presència de representants de l’Apellc i de la Diputació de Tarragona.

Recordem que enguany és el cinquè any consecutiu que l’Apellc convoca el Premi Joves.lit de narrativa i poesia per a joves de 14 a 21 anys. El V Premi Apellc Jove de narrativa i poesia, dotat amb 600 euros i una beca per a l’Escola de Lletres de Tarragona, es divideix en dues modalitats segons l’edat: un premi al millor relat o millor recull de poesia per a joves d’entre 14 i 17 anys i un premi al millor relat o millor recull poètic per a joves d’entre 18 i 21 anys. El jurat, compost per Josep Frederic Pérez, Albert Pujol, M. Mercè Sardà, Jordi Tàrrega i Montserrat Coll com a secretària, en aquesta edició, ha decidit atorgar un accèssit de 300 euros a la modalitat de 18 a 21 anys, atesa la qualitat dels treballs presentats.

Us hi esperem!!


Veure mapa gran

L’Apellc convoca el V Premi Apellc Jove de narrativa i poesia per a joves de 14 a 21 anys

Poden optar al Premi Joves.lit narracions o reculls poètics de tema lliure en llengua catalana escrits per joves d’entre 14 i 21 anys. Aquest premi es divideix en dues modalitats segons l’edat; un premi al millor relat o millor recull de poesia per a joves d’entre 14 i 17 anys, i un premi al millor relat o millor recull poètic per a joves d’entre 18 i 21 anys.

Per a cada franja d’edat s’atorgarà un premi de 600 euros i una beca per a l’Escola de Lletres de Tarragona. El jurat decidirà la possibilitat d’atorgar un accèssit de 300 euros a cada modalitat.

El termini d’admissió de treballs finalitza el 18 de març del 2011.

El veredicte es donarà a conèixer a Tarragona durant el mes d’abril. El lloc i els detalls d’aquest acte seran anunciats oportunament.

Recordeu que la majoria de guanyadors de les anteriors edicions han estat alumnes de diversos centres d’ensenyament; és per això que l’Apellc fa una crida a tot el col·lectiu de professors associats perquè facin la màxima difusió d’aquesta convocatòria entre els seus alumnes.

Trobareu tota la informació al díptic informatiu.

Animeu-vos-hi i feu-ne difusió!

Cartell

Díptic informatiu

  • Edició V