logo apellc

Edició XV


Mireia Mejías, Pau Llaó i Alan Triquell, guanyadors de la XV edició del premi Joves.lit

El passat dijous dia 2 de desembre vam atorgar, a la sala d’actes dels Serveis Territorials de Cultura, el 15è Premi Joves.lit.

Des d’aquest espai volem manifestar, un cop més, l’enhorabona als guardonats d’enguany: Mireia Mejías, Pau Llaó i Alan Triquell. A banda de l’aportació econòmica, gaudiran d’una beca de l’Escola de Lletres.

Encoratgem els qui s’hi van presentar (un total de 19 obres, en un èxit de participació) a continuar escrivint.

L’acte va comptar amb l’actuació dels Porto Bello.

L’APELLC vol agrair també a la Diputació de Tarragona la col·laboració.

Ens veiem al 2022, en una nova edició del Joves.lit!

 

Acta del jurat del 15è Premi Joves.lit

Reunit el dilluns 29 de novembre de 2021 al vespre, el jurat de la 15a edició del premi Joves.lit, conformat per Aitana Alzamora, Anna Gispert, Lurdes Malgrat, Gemma Polo, Sandra Romero i Enric Garcia com a secretari, ha acordat, per unanimitat, els següents punts:

  1. Davant de la profusió i la qualitat de les obres presentades a la modalitat de 14 a 17 anys (un total de 18), i acollint-se al punt 2 de les bases, el jurat ha optat per atorgar els dos premis previstos enguany a dos treballs de la mateixa categoria. Excepcionalment, a més a més, s’hi ha volgut afegir un tercer guardó, en qualitat d’accèssit, que també ha anat a parar a una obra de la modalitat de 14 a 17 anys.
  2. Aquest accèssit, dotat amb 250 euros i una beca de l’Escola de Lletres de Tarragona, ha recaigut en el poemari Aquests dies. El jurat considera que es tracta d’una obra ambiciosa, en la qual es reflecteix una clara voluntat d’anar més enllà, formalment, d’allò previsible. Amb un ritme trepidant, i partint d’un pòsit vital prou ben madurat, ofereix al lector tot un seguit d’imatges poètiques suggestives, que evidencien una força creativa molt rica. Oberta la plica, el premi per aquest treball correspon a Alan Triquell Margalef, de Castellvell del Camp.
  3. El jurat ha decidit atorgar el segon premi Joves.lit, dotat amb 500 euros i una beca de l’Escola de Lletres de Tarragona, al relat No paris de córrer. Se l’ha guardonat per la seva prosa directa, amb un afinat sentit de l’humor, que es desplega per mitjà d’una estructura narrativa molt rica en recursos, que provoca que el lector se senti interessat per la història d’inici a fi. D’altra banda, es considera que la seva manera de relacionar-se amb els tòpics de la novel·la detectivesca és molt original. Oberta la plica, el premi per aquest treball correspon a Pau Llaó Solé, de Tarragona.
  4. Finalment, el primer premi de la 15a edició del Joves.lit, dotat, com el segon premi, amb 500 euros i una beca de l’Escola de Lletres de Tarragona, és per al relat Mare, jo vull ser pirata. El jurat n’ha valorat la prosa polida, que el fa de molt bon llegir, i en especial el seu inici, que és francament captivador. Convé ressaltar-ne el corpus d’imatges, comparacions i oposicions, molt ben construït. En el cas de les oposicions, ens donen a conèixer detalls dels personatges transitant, amb sagacitat, des del pla físic fins al lingüístic. Es tracta, en síntesi, d’un exercici formalment molt ben travat. Oberta la plica, el premi per aquest treball correspon a Mireia Mejías Roca, de Tarragona.

Tarragona, 29 de novembre de 2021.

 

 

S’obre la convocatòria de la XV edició del premi Joves.lit

S’obre la convocatòria de la XV edició del premi Joves.lit de narrativa i poesia. Si teniu entre 14 i 21 anys, animeu-vos a participar-hi!
Recordeu que escriure té premi: 500 euros i una beca per a l’Escola de Lletres!

En aquest díptic, trobaràs les bases amb tota la informació!

  • Edició XV