logo apellc

Lliurament dels premis literaris per a joves, convocats per la Diputació i l’APELLCCoincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, es van lliurar al Teatre Metropol de Tarragona els guardons corresponents al I Premi de narrativa i poesia per a joves Premis.lit, convocats per la Diputació de Tarragona i per l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC).

Sara Pascual Martí, de Constantí, i Adrià Targa Ramos, de Tarragona, han rebut els premis en les modalitats de Narrativa i Poesia de 14 a 17 anys i de 18 a 21 anys, respectivament, de mans del president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio.

Pel que fa a la categoria de Narrativa i Poesia d’entre 14 i 17 anys, Sara Pascual, de 16 anys i veïna de Constantí, ha rebut el primer premi per l’obra presentada “Escac i mat”. A més, d’entre les 18 obres presentades en aquesta categoria, també s’han atorgat dos accèssits ex aequo a les obres següents: “I la mort m’acarona els cabells”, d’Anna Solé Sans, de 15 anys i veïna de Tarragona, i “Retalls del meu destí”, de Patricia del Barrio López, de 16 anys i de Torredembarra. En aquesta mateixa categoria, també s’ha fet una menció especial al treball presentat sota el títol “La llàgrima de Lluna” per la seva capacitat imaginativa i de desenvolupament literari, de la jove de 14 anys Elsa Mampel Vallvé, de Llorenç del Penedès.

En relació a la categoria de Narrativa i Poesia de 18 a 21 anys, el guanyador ha estat Adrià Targa Ramos, de 19 anys, pel seu treball “Camins fressats”, que ha estat escollit d’entre els 5 treballs presentats.

Tant Sara Pascual com Adrià Targa, han rebut un premi de 600 euros i una beca per a l’Escola de Lletres de Tarragona. Els accèssits han estat guardonats amb 300 euros.

El president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha estat l’encarregat de lliurar els guardons als joves escriptors en un acte que ha reunit un nombrós públic. Durant l’acte, ha posat de manifest la voluntat de la Diputació de fomentar una estreta relació entre els escolars i la literatura i la poesia catalanes. Per aquest motiu, juntament amb l’APELLC, ha convocat per primera vegada uns premis dirigits a persones d’entre 14 i 21 anys, una iniciativa inèdita, ja que són els primers que es convoquen amb aquestes característiques