logo apellc

Nova edició de la ruta guiada sobre la història de la llengua a Tarragona


,

L’èxit de les edicions anteriors ha animat el Departament de Cultura a programar dues rutes més aquesta primavera.

El dia 18 d’abril a les 18 h està programada la primera ruta i la segona serà el dia 31 de maig a la mateixa hora. Es tracta d’un recorregut per la Part Alta tarragonina, d’unes dues hores, que segueix les diferents etapes de la història del català, mitjançant fragments de textos de tipologia diversa (literaris, cartes, legislació…), emmarcats en el context històric de la ciutat.

El projecte Ruta de la història de la llengua catalana a Tarragona va ser ideat pel catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Ginebra, que és qui fa de guia també en aquest recorregut singular. L’itinerari comença a la plaça del Fòrum i acaba al portal del Roser. Personatges com Pons d’Icart, Yxart o Rovira i Virgili marquen fites en la història de la llengua, tant de la ciutat com del país. En definitiva, és una invitació a reflexionar sobre la manera com la situació de la llengua va lligada a la història passada i actual, amb períodes més foscos i d’altres d’esperança.

Aquesta ruta es va estrenar en el marc del XIX Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana que es va fer a la Universitat Rovira i Virgili ara farà un any i es va obrir al públic general a la tardor passada de la mà dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona. L’assistència és lliure però limitada en el nombre de persones perquè es pugui seguir en les millors condicions. Per això es demana fer la inscripció a través d’aquest formulari.