logo apellc

Poetes catalanes i italianes participaran avui a Tarragona en el cinquè cicle «Veus paral·leles»EL PUNT. Tarragona

El Teatre El Magatzem de Tarragona serà avui (20 h) marc de la cinquena edició del cicle
Veus paral·leles. L’edició d’enguany, dedicada a la poesia italiana, reunirà quatre poetes de
parla catalana i quatre de parla italiana, tots ells de generacions diferents. Els poetes
convidats són Jolanda Insana (1937), Teresa Bertran (1952), Giovanna Marmo (1966), + Maria J. Escrivà Lurdes Malgrat (1970), Margarida Ballester participarà en la trobada (1942), Vivian Lamarque (1946), Maria Josep d’avui. Foto: EL PUNT Escrivà (1968) i Elisa Biagini (1970).

A partir del guió d’Albert Mestres i Sofia Fonseca, les vuit obres poètiques quedaran enllaçades per l’actuació d’una actriu, Mireia Chalamanch, qui, a més, recitarà en català els poemes que les autores hauran recitat en italià. Aquest espectacle, promogut per la Institució de les Lletres Catalanes, es farà també a Vilafranca del Penedès (demà, al Vinseum – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i a Barcelona (dissabte i diumenge, a l’obrador de la Sala Beckett).

Tarragona ha estat marc d’edicions anteriors d’aquesta proposta, amb trobades amb poetes bascos, gal·lesos i asturians.

Veus paral·leles està organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, l’Apellc (Associació de Professionals i Estudiosos en llengua i Literatura Catalanes) i la Institució de les Lletres Catalanes, i compta amb la col·laboració del Teatre El Magatzem. L’entrada serà gratuïta.