logo apellc

«Poetes d’aniversari»: llegim Palmira Jaquetti, Maria Josepa Massanés i Felícia Fuster per celebrar el Dia Mundial de la Poesia


El Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el pròxim diumenge 21 de març, és una bona ocasió per recordar les commemoracions literàries que s’estan portant a càrrec enguany i per compartir poesia a les xarxes socials.

En aquesta línia, l’APELLC ha col·laborat amb la iniciativa «Poetes d’aniversari», una lectura de poemes de Palmira Jaquetti, Felícia Fuster i Maria Josepa Massanés impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes, i organitzada en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

Carme Oriol, comissària de l’Any Palmira Jaquetti, i membre de l’APELLC, ha llegit el poema «Joguineig», del llibre «L’estel dins la llar» (1938), de Palmira Jaquetti (1895-1963).

Núria Espluga, integrant de l’APELLC, ha llegit «Les festes majors a Catalunya», del llibre «Poesies» (1908), de la tarragonina Maria Josepa Massanés (1811-1887).

I, per últim, Montse Bové, integrant també de l’APELLC ha llegit el poema «Mai», del llibre «Aquelles cordes del vent» (1987), de Felícia Fuster (1921-2012).

Hi participen: Ajuntament de Tarragona, APELLC, Biblioteca Pública de Tarragona, Casa de les Lletres, Consell Comarcal del Tarragonès, Consorci per a la Normalització Lingüística de Tarragona, Escola de Lletres, Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona i Òmnium Cultural del Tarragonès.