logo apellc

SANTA TECLA 700 ALS INSTITUTS


,

OBJECTE DEL CONCURS

Amb motiu dels 700 anys de l’arribada de la relíquia de Santa Tecla a la ciutat, els instituts públics de la ciutat de Tarragona conviden el seu alumnat a participar en el 2n Concurs de Versots “Santa Tecla 700 als Instituts”.

DATA I LLOC

Aquesta activitat es realitzarà entre el dia 12 i el 19 de setembre com a colofó del Taller de Versots que impartirà el professorat de llengua catalana i literatura de cada centre, amb el suport de representants dels diferents balls parlats.

PARTICIPANTS I TERMINIS

Hi poden participar els alumnes de 3r, 4t d’ESO o 1r de BAT en grups de no més de tres persones dels instituts Pons d’Icart, Tarragona, Sant Pere i Sant Pau, Campclar, Torreforta i Antoni de Martí i Franquès, que hauran realitzat el Taller de Versots. Cada centre triarà els millors versots per presentar al concurs i els enviarà abans del 22 de setembre al correu versotsteclainstituts2022@gmail.com, tot indicant els noms i cognoms, el curs i el centre. Cada centre triarà, per tant, un grup que ja serà guanyador.

TEMES I METODOLOGIA

El tema dels versots és lliure, però ha d’estar relacionat amb la ciutat de Tarragona. Els versots han de seguir les característiques d’aquesta estrofa bàsica dels balls parlats: quartet heptasíl·lab amb rima consonant dels versos parells. S’han de presentar com a mínim tres estrofes.

PRESENTACIÓ

Els versots s’han de dir i, per tant, cada centre farà arribar la proposta per escrit i en un enregistrament en què se’n pugui valorar l’eloqüència, la dicció i la gestualitat.

PREMIS

Cada centre seleccionarà un grup guanyador. Tots els grups seleccionats per cada centre rebran un premi.

LLIURAMENT DE PREMIS

Els premis es lliuraran a partir del dia 26 de setembre en el marc d’una trobada a Tarragona Ràdio entre els diferents grups participants que s’anunciarà oportunament.

ORGANITZACIÓ

APELLC

COORDINACIÓ

Departament de llengua catalana i literatura de l’INS Antoni de Martí i Franquès.

COL·LABORACIÓ

Ajuntament de Tarragona.

Comissió Santa Tecla 700.

Departaments de llengua catalana i literatura dels centres:

Institut Campclar

Institut Pons d’Icart

Institut Sant Pere i Sant Pau

Institut Tarragona

Institut Torreforta