logo apellc

Xerrem junts

Espais de conversa en català al Tarragonès

Què són aquests espais?

Són trobades setmanals gratuïtes de persones catalanoparlants voluntàries amb persones adolescents o adultes que volen entendre el català, començar a parlar-lo o practicar-lo per millorar. Es basen en el projecte Xerrem Junts de la CAL i es duen a terme en poblacions de la comarca que ho hagin sol·licitat.

On es fan?

En equipaments del municipi adients per desenvolupar-hi sessions de conversa en grup. Per exemple, equipaments municipals, una aula de l’escola, una secció de la biblioteca, la seu d’entitats culturals, cíviques o d’assistència social, etc.

Qui ho organitza?

Impulsa el projecte una cooperació entre el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT), la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalana (APELLC) de la Universitat Rovira i Virgili, vinculats entre si per un conveni a tres bandes.

En l’aplicació local hi actua el consistori de cada poble i una persona responsable de la coordinació general.

En la captació de nous parlants hi ajuden entitats educatives, culturals i socials de la població, les quals en fan difusió i hi deriven els possibles participants.

Cursos d'alfabetització

LLETRES PER A TOTHOM

“Lletres per a tothom” és un projecte d’abast nacional que té l’objectiu de promoure l’alfabetització en català entre persones adultes d’origen estranger. 

Un pas previ per accedir als cursos inicials del Consorci per la Normalització Lingüística.

 

Hem preparat cartells de difusió dels grups de conversa per l’aprenentatge bàsic de català. Us adjuntem el material de difusió amb la informació facilitada per diverses entitats i organismes del Ple que organitzen formació de nivells bàsics de català o grups de conversa a Tarragona.

El document “fullet” està pensat per repartir-lo a les persones que hi puguin estar interessades en format DIN A4 a doble cara, i el document “cartell” es pot imprimir en DIN A3 i penjar-lo als taulers d’informació o on es consideri oportú