APELLC

logo apellc

Avui, a Tarragona Ràdio, s’ha presentat el veredicte del jurat de la 17a edició del Premi joves.lit de narrativa i poesia per a joves de 14 a 21 anys 2023.

El jurat ha decidit concedir el premi joves.lit ex aequo en la categoria de 14 a 17 anys a les obres presentades amb els títols “Ànimes de sang” de Paula Turrens Garcia i “Les coses s’han de fer extraordinàries” de Teresa Martí Vives pels motius que s’exposen a continuació:

Ànimes de sang: per la bona prosa, fluida i agradable, per les imatges i comparacions suggerents, pel tracte sobri de la problemàtica i per exposar la cruesa de la situació sense caure en el melodrama.

Les coses s’han de fer extraordinàries: per l’ús de l’intertextualitat com a motor narratiu, les prefiguracions i els simbolismes. Pel tractament del conflicte entre les expectatives socials i la voluntat individual.

Per una altra banda, el jurat, integrat per Sandra Romero, Maria Remei Barberà, Marta Pié, Joan Rovira i Joan Chavarria com a secretari, ha decidit que el premi en la categoria de 18 a 21 anys quedi desert ja que els treballs presentats no arriben als mèrits suficients.